Yapay Zeka-Veri Bilimi Eğitim Kampı
Eğitim Hakkında
Eğitim Hakkında
Bu eğitim programı, iş dünyasından toplu katılım sağlayabilecek, kurumsal şirketler, ilgili STK’lar ve Gruplara hitap etmektedir.
Yapay zekâ eğitim kampını tanıma toplantısı (meet up) yapabilir, programı ve eğitmeni daha detaylı tanıyıp karar verebilirsiniz.
Yapay Zeka - Veri Bilimi Eğitimi, günümüz ve geleceğin teknolojilerine en kısa yoldan ulaşmanın anahtarları olup kurumunuza yaptığınız en güzel yatırımlardan biri olacaktır. Bu eğitim ile kurumunuzun ve çalışanlarınızı bilgi ve becerilerinizi geliştirerek, hızla değişen dünyada emin adımlarla ilerlersiniz. Unutmayın, yapay zeka sadece bir teknoloji değil, aynı zamanda geleceği şekillendiren bir araçtır.
Bu eğitim kampı, 2 ay zoom üzerinde canlı ders ve sonrasında 2 ay da bitirme projeleri yapılması olmak üzere toplamda 4 aylık program olarak planlanmıştır.
Bu programda, Python programlama dilini kullanarak veri analitiği, verileri analiz için hazırlama, veri görselleştirme, modeller oluşturma, makine öğrenmesi ve veri madenciliği, derin öğrenme genel başlıkları altında büyük veri analitiği ile model seçimi ve modelleme temelleri ele alınmaktadır.
Eğitim kampı proje ve uygulama ağırlıklı olacaktır. Program boyunca toplamda 60 proje çözülecektir. Ders esnasında veya derslerden sonra örnek çözümlü projeler ile Kaggle’da rastgele seçilmiş projelerden ödev olarak verilen toplamda 40 proje derslerde çözülecektir. Canlı derslerin tamamlanmasından sonraki 2 ay içerisinde ise 20 bitirme proje ödevinin çözülmesi sağlanacaktır. Böylece 60 proje ile tüm konular pekişmiş, uygulamalı olarak öğrenilmiş ve 1 yıl çalışmış kadar tecrübe kazanılacaktır.
Yapay Zeka Kampı bir programlama öğretme kursu olmayıp Python programlama dili ile yapay zeka öğreten bir programdır. Buna rağmen hiç programlama bilmeyenlerin de kolayca öğrenebileceği bir sistem uygulanmakta ve herkesin anlayabileceği bir dil kullanılmaktadır.
Program boyunca katılımcılara destek için, bu kursu daha evvel başarı ile tamamlamış "Eğitim Programı Asistanımızlarımız" olacaktır. Yapılan hatalar ve problemler anında çözüme kavuşturulacaktır. Ayrıca eğitim grubu içerisinde iş birliğini artırmak, yapılan hataları ve çözüm yollarını tartışmak üzere bir Whatsapp ve Online Discord grubu kurulacaktır.
Aynı içerikteki ders ücreti ABD’de yaklaşık kişi başı 18 bin dolar olmasına rağmen, Türkiye’de çok düşük bir ücret ile sınırlı tutulmuştur. Yapay Zeka eğitim Kampı ücreti için yan menüden "Ücret Bilgisi" sekmesine tıklayın.
Ders ve projeleri başarı ile bitirenler ABD’de Yapay Zekâ üzerine yüksek lisans yapmış ve bu konuda bir yıl çalışmış kadar tecrübe sahibi olacaklardır.
Eğitim Hedefleri
Yapay Zekâ ve Veri Bilimi eğitimi, teknolojiye yönelik merakı olan her kurum ve her katılımcı için farklı fırsatlar sunar. Bu programı başarıyla tamamlayan katılımcıların kurumlarına ve işlerine katabilecekleri bilgi ve yetenekler aşağıdaki gibi olacaktır.
Bireysel kariyeri geliştirmek: İş dünyasında ve endüstride Yapay zekâ konusunda uzmanlaşmış profesyonellere büyük bir talep vardır. Bundan dolayı Yapay zekâ eğitimi, katılımcıların kariyerlerine yeni ve üstün bir beceri olarak eklenir. Bu eğitimi bitirenler, şirketlerinde Yapay zeka projeleri yürütebilecek düzeyde bilgi ve proje tecrübesine sahip olur veya Data Scientist (Veri Analisti) olabilecek düzeyde olurlar.
Python programlama dilini kullanabilmek: Veri bilimi için Python programlama dilini öğrenmiş olursunuz.
Veri analizi yapabilmek: İş problemlerini verilere dökebilme ve analiz edebilme kabiliyetine kavuşursunuz. İstatistiksel ve görsel veri analizini iyi düzeyde yapabilirsiniz.
Yapay Zekâ algoritmalarını bilmek: Yapay Zeka projeleri için makine öğrenmesi, derin öğrenme, doğal dil işleme ve görüntü işleme gibi genel olarak ilgili algoritmaları öğrenirsiniz.
Yapay Zekâ projelerini yapabilmek: Katılımcılar, öğrendikleri bilgileri gerçek dünya projelerine uygulamayı, bu sayede, yapay zeka projelerini başlatma ve geliştirme yetenekleri kazanırlar. Yapay Zeka eğitimi, katılımcılara geleceği şekillendirme gücü verir. Yapay Zeka, sağlık hizmetlerinden sürücüsüz araçlara kadar birçok alanda dönüşümlere yol açacak ve bu dönüşümlerin liderleri, yapay zeka eğitimi almış olanlar olacaktır.
Yapay Zeka ve Veri Bilimi eğitimi, teknolojiye yönelik merakı olan her kurum ve katılımcı için fırsatlar sunar. Eğitim ile, bilgi ve becerilerinizi geliştirerek, hızla değişen dünyada emin adımlarla ilerlersiniz.
Kimler Katılabilir?
Yazılımcılar, Veri Analistleri (Data Scientist): Yazılımcı olan, iş analitiği, veri analizi ve yönetimi gibi alanlarda çalışanların ayrıca Yapay Zeka alanında gelişip uzman olmak isteyenler ile kariyerine yapay zeka uzmanı olarak devam etmek isteyenler.
Orta ve üst düzey yönetici ve yönetici adayları: Yapay Zeka teknolojisi ve veri analitiğini öğrenmek isteyen, işletme sahipleri, yönetim kurulu üyeleri, farklı departmanların (IT, üretim, Satış, Pazarlama, İK vb.) üst ve orta düzey yöneticileri ve yönetici adayları.
Yapay Zeka ve Veri Bilimi Teknolojisine İlgi Duyanlar: Sektör, görev ve kıdem süresinden bağımsız olarak, yapay zeka teknolojisine ilgi duyan, veri işlemeye ve anlamlı sonuçlar çıkarmaya, veriye dayalı problem çözmeye ilgi duyan, öğrendiklerini iş hayatında uygulamak isteyen herkes.
Katılımcılardan Beklentilerimiz
Azimli ve Çalışkan Olmalı: Derslere katılacak arkadaşlarımızın idealist, başarma konusunda azimli ve önümüzdeki 30 yılın teknolojisini öğrenme konusunda istekli olmaları ve çok çalışmaktan çekinmemeleri gerekmektedir. Eğitime, bu işe gerçekten gönül veren, uluslararası firmalarda üst düzey görevler almak, geleceğin teknolojisini şekillendirmek ve yüksek teknolojilerde söz sahibi olmak isteyen arkadaşlarımızın katılması gerekir.
Yeterli Vakit Ayırabilmeli: Yapay Zeka eğitim kampında, sekiz haftalık süre içinde zoom üzerinden canlı dersler için 96 saat, ders dışında proje çözümleri içinde 4 ayda 400 saatlik vakit ayrılması gerekir. Dolayısı ile yapay zeka eğitim kampına katılacak olanların 4 ay boyunca yaklaşık 500 saat vakit ayırmayı göze almaları gerekmektedir.
Derslere Odaklanmalı: Canlı ders gününde, bir günde 1 dönemlik ders işlenecek şekilde çok yoğun geçecektir. Bundan dolayı sadece derslere odaklanılması ve ders saatlerinde başka iş ve uğraşılarla ilgilenilmemesi gerekmektedir.
Program Bilgileri
Eğitim Tarihleri: 8 hafta canlı ders, 8 hafta proje bitirme süresi olmak üzere toplam 16 haftalık programın başlangıç süresi kurum ile birlikte belirlenir.
Canlı Eğitim Süresi: 96 saat (8 Hafta, 16 gün)
Eğitim Günleri: Cumartesi & Pazar
Eğitim Saatleri: 07:00-14:00
Eğitim Arası Molalar: Sabah molası 09:00-09:15, Öğle molası 12:00-12:30
Eğitim Dili: Türkçe veya İngilizce
Programlama Dili: Python
Kontenjan: Kurumda programa katılacak personel özellikleri ve sayıları dikkate alınarak kuruma özgü kontenjan belirlenir.
Derslere Katılım: Dersler Zoom üzerinden canlı olarak verilecektir. Ders tekrarı veya katılım sağlanamayan dersleri tamamlamak için tekrar izlenebilecektir.
Ders materyalleri paylaşımı: Ders materyalleri ve projeler, https://classroom.google.com adresinde yayınlanacak ve gün içerisinde yazılan kodlar ve projeler buraya yüklenecektir.
Eğitmen ile özel görüşmeler: Dersler haricinde eğitmen ile “Office Hours” dediğimiz 10 dakikalık özel görüşmeler yapılacak, bu bölümde anlaşılmayan konular ve bilimsel araştırma mevzuları görüşülecektir.
Bitirme projelerine destek faaliyetleri: Canlı derslerin bitmesinden sonra 8 haftalık proje bitirme aşamasının ilk 5 hafta sonunda 2 saatlik proje çözümleri dersleri yapılacaktır. Bu derslerde, otomasyon, MLOps dediğimiz, yapay zekâ modellerini mobil cihazlarda çalıştırmak için mobil uygulama geliştirme, yine modelleri web sitelerine entegre etme, web tasarımı örnekleri gösterilecektir.
Devam Zorunluluğu: 16 günlük canlı derslerin en az 14’üne canlı katılım şartı vardır. Ayrıca katılım sağlanamayan 2 günlük derslerin videodan izlenmesi ve ders esnasında işlenen projelerin de yapılması gerekir.
Proje Bitirme Başarısı: Proje ödevlerinin en az %80’ini başarı ile sonuçlandırılması gerekir.
Sertifikalandırma: Devam zorunluluğu ve proje bitirme başarısı şartlarını sağlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazanacaklardır.
Eğitmen
Zafer Acar
Yapay Zeka
Bootcamp Eğitmeni
Eğitimlerimiz, 20 yıldır ABD’de yaşayan, "Yapay Zeka Bootcamp Eğitmenliği" yapan Zafer Acar tarafından verilecektir.
Zafer Acar Gazetecilik, Fotoğrafçılık ve Astronomi alanında ön lisans, Bilgisayar Mühendisliği ve Astrofizik alanında Lisans ve Fizik alanında Yüksek lisans sahibidir. Halen Michigan Teknoloji Üniversitesinde Kuantum Bilgisayarlar ve Yapay Zekâ alanında doktora çalışmalarını yürütmektedir.
İş hayatına İstanbul’da bir yazılım şirketi kurarak başlayan Acar, daha sonra Hollywood Film şirketlerinin daveti üzerine Los Angeles’a taşınmış̧ ve 2,5 yıl Hollywood film şirketleri için veri tabanı uzmanı olarak çalışmıştır. Ardından bir Finans Şirketine transfer olup 10 yıl Bilgi İşlem Müdürlüğü yapmış̧ bir yandan da akademik hayatına devam etmiş ve Kaliforniya Eyalet Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü’nde dersler vermiştir. Aynı anda Amerikan Deniz Hava Komutanlığı Elektronik Savaş̧ Simülasyon Merkezi’nde yapay zeka uzmanı olarak çalışmış̧ ve burada değişik ödüllere layık görülmüştür. Ardından California Üniversitesi’ni temsilen Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’de görevlendirilmiş̧ ve gelecekte yapılacak deney sonuçlarını yapay zekâ ile tahmin eden modeller geliştirmiştir.
"California Eyalet Üniversitesi" nde yapay zekâ alanında yüksek lisans öğrencilerine ve ABD’de özel eğitim kurumlarında binlerce öğrenciye, yapay zekâ dersleri vermiştir.
Zafer Acar, yapay zekâ alanında akademik, proje uygulamaları ve eğitmenlik olarak üst düzey tecrübeye sahibidir. Yapay zekâ alanında makaleler yazmış, ödüller almış, gazete ve dergilerde yazarlık yapmış ve konuşmacı olarak birçok sempozyum ve konferanslara katılmıştır.